Corsica

Corsica, anders dan anders

Wandelen op Corsica: bergen, kloven en zee

Als wandelaar waan je je in het absolute paradijs op Corsica, want het eiland van schoonheid heeft op dit gebied veel te bieden. Of het nu hoog in de bergen is, langs de imposante kusten of beide tegelijk, het netwerk van wandelpaden op Corsica is bijna eindeloos en altijd een lust voor het oog.

Er zijn geen grenzen aan uw honger naar avontuur. Je hoeft hiervoor geen ervaren bergbeklimmer te zijn. Zelfs de beginners onder u hebben een goede selectie van meer ontspannen paden die niet veel uithoudingsvermogen vereisen. Als je er niet alleen op uit durft, kun je het beste rondkijken voor begeleide wandelingen.

Onze tip voor onervaren wandelaars: doe het beste een kustwandeling. Een veelzijdig landschap wacht op je, niet te veel klimmen en bovendien heb je veel mogelijkheden om af te koelen. We raden je echter aan om er niet te wandelen in de hete zomermaanden, wanneer het aan de kust behoorlijk vochtig kan worden.

Een moeilijk pad met spectaculaire uitzichten leidt naar Lac de Bastani, een kristalhelder meer dat aan de voet van de Monte Renoso ligt en waarvan de hellingen worden weerspiegeld in het water. Om nog maar te zwijgen van het uitzicht op de rest van het eiland. Een goede 2.530 meter hoogte lijkt in eerste instantie misschien veel, maar de Monte Renose is voor een tweeduizender vrij eenvoudig te beklimmen.

Er zijn geen grenzen voor gedurfde wandelaars die noch hoogte noch lengte vrezen. Je zou elke dag kunnen vertrekken en toch steeds weer nieuwe routes vinden. Informeer echter vooraf naar de paden. Sommige zijn zeer goed bewegwijzerd, terwijl andere markeringen hebben die moeilijk te herkennen zijn.

Populaire bestemmingen Corsica

Vakanties zijn aan beide kanten van het eiland te vinden, maar elke regio heeft zijn eigen verdiensten. Waar te gaan als gezin met kinderen? Waar zijn de meest populaire wandelroutes? Laten we de bestemmingen Corsica eens nader bekijken.

Cap Corse

De meest noordelijke regio van Corsica steekt uit als een vinger in de zee. Daar vindt u precies de juiste mix van rustieke charme, actieve vakanties en dagen op het strand. Tussen de natuur en pittoreske dorpjes is veel te ontdekken.

De dichtheid van zandstranden is daar niet zo hoog, maar vroeg of laat kom je altijd wel een mooi plekje tegen. Cap Corse is daarom bij uitstek geschikt voor individuele reizigers.

Golf van Valinco

Beneden in het zuiden, in het westen om precies te zijn, trekken vooral gezinnen met kinderen aan. De talrijke zandstranden in deze regio zijn meestal zeer goed uitgerust, zodat u zich kunt verheugen op ontspannende dagen voor jong en oud. Ook op cultureel gebied is er veel te bezoeken en te ontdekken.

Ondertussen weet het zuidoosten van het eiland te betoveren met Bonifacio, een stadje op krijtrotsen. Voor de windsurfers onder jullie kunnen we de stukken kust daar alleen maar van harte aanbevelen.

Golf van Porto en Golf van Sagone

De ware kracht van de natuur van Corsica ligt verscholen langs de oostkust. Het gebied van Porto staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de ruige kust zijn er echter minder zwemmogelijkheden. Droomstranden beginnen verder naar het noordoosten in de regio Balagne.

Ajaccio

Een vleugje Franse verfijning hangt boven de hoofdstad van Corsica. Culturele bezienswaardigheden, bars, restaurants en winkelmogelijkheden ontmoeten idyllische stranden aan de westkust. Overigens hoeft u in het binnenland van het eiland niet zonder fantastisch zwemplezier te doen, want er zijn veel rivierbadplaatsen waar u comfortabel in zoet water kunt zwemmen en spetteren.