Turkije

De mooiste plekjes in Turkije

Turkije het land met de mooiste en gezelligste Riviera’s en de prachtige hoofdstad Istanbul. Ga jij dit jaar op vakantie naar Turkije en weet je niet precies waar je naar toe moet gaan? De mooiste plekjes zetten wij hieronder voor jou op een rijtje.

De hoofdstad Istanbul

Een zon vakantie of een stedentrip? In Istanbul kan het allebei. Hier heb je van alles te doen en te zien. Een historisch stuk stad met prachtige oude gebouwen en straatjes. Het oude Topkapi paleis, museum Hagia Sophia en de Basilica Cisterna. In Istanbul heb je een van de grootste overdekte markten ter wereld de Grand Bazaar. Ook heb je hier verschillende wijken die prachtige bezienswaardigheden hebben. Istanbul is zeker een van de mooiste plekjes in Turkije.

De Turkse Riviera

De Turkse Riviera is een populaire toeristen bestemming aan de kust van Turkije. Hier liggen verschillende bekende badplaatsen zoals: Antalya, Side, Lara, Belek, Alanya en Kemer. De bekendste bezienswaardigheid hier zijn de stranden en de resorts. Resorts Turkije biedt veel resorts aan de Turkse Riviera.

Bezoek de oude binnenstad van Antalya en vind heir de oude poort van Hadrianus, De moskee en verschillende parken. Men komt hier voor het lekkere eten, de mooie stranden en de historische bezienswaardigheden.

Side

Antiek Side, tussen de stranden van Side en het nieuwe centrum van Side, een van de belangrijkste handelssteden van Pamphylië. De overblijfselen van deze stad zijn gratis de bewonderen! Het theater van side vergt wel een entreeprijs. Dit is het mooiste onderdeel van de stad. In het centrum vind je de overblijfselen van de tempel van Apollo en hier kun je van de zonsondergang genieten.

Düdenwatervallen

Bij Antalya liggen de hogere Düdenwatervallen. Het zijn sprookjesachtige watervallen, omdat de groene omgeving met het zonlicht in het blauw groenen water weerspiegeld. Achter de watervallen ligt een grot waar je in kunt. Je kunt de boot vanuit de haven naar de watervallen. De mooiste plekjes van Turkije aan de Turkse Riviera zijn dit!

Turkije beschikt dus over een tal aan mooie plekjes. Er zijn nog veel meer plekjes in Turkije die je moet bezoeken. Denk aan de prachtige natuur en de mooie andere steden. Hierboven staan de bekendste en mooiste plekjes in Turkije. Deze plekken zijn wel een paar van de meest toeristische plekken in heel Turkije. Jaarlijks komen hier duizenden en duizenden bezoekers naar toe. Ook jij kan dus niet achterblijven! Boek de vakantie!